marți, 23 septembrie 2008

Stiati ca...?

- In razboiul civil din SUA dupa o batalie se afisau ranitii si mortii? Cand armata nu avea pierderi se afisa "0 killed" (0 morti) de acolo provine expresia O.K.

-Nu se poate stranuta cu ochii deschisi?

- Cuvantul cimitir vine din grecescul koimetirion care inseamna "dormitor"?

- Daca o statuie reprezentand un erou pe cal prezinta calul cu doua picioare in aer, personajul a murit in batalie. Daca are un picior in aer a murit ranit dupa batalie si daca are patru picioare pe jos a murit de moarte naturala?


-In ziua de azi este ceva jignitor sa arati cuiva degetul mijlociu. Dar acum sute de ani gestul avea alta semnificatie. Inaintea bataliei de la Agincourt din 1415, francezii, anticipand victoria lor asupra Angliei, au decis sa le taie degetul mijlociu tuturor soldatilor luati prizonieri. Asta pentru ca fara degetul mijlociu le va fi imposibil sa mai traga cu arcul si astfel sa mai ia parte la vreo lupta pe viitor. Insa francezii au pierdut acea batalie iar soldatii englezi ii batjocoreau aratandu-le degetul mijlociu, pe care acestia intentionasera sa li-l taie.

- Cand englezii au ajuns in Australia au vazut un animal ciudat care sarea prin paduri. Au chemat un bastinas si l-au intrebat prin semne ce animal era acela. Cum bastinasul repeta "kan ghu ru" ei au adoptat acel nume pentru animal. Dupa mult timp cercetatorii au constatat ca bastinasul de fapt spunea "nu inteleg"?

- Pisicile au peste o suta de corzi vocale, pe cand cainii au doar in jur de zece?


-Ochii nostri au intotdeauna aceeasi marime de la nastere, dar nasul si urechile noastre nu se opresc niciodata din crestere.

- Exista o specie de musca: Cephenomia al carei zbor depaseste vitezasunetului ? Ea se deplaseaza cu 1300 km/h.


- O zi pe planeta Venus dureaza cat 243 de zile pe Terra.

-Daca actuala rata de crestere a populatiei se mentine, in anul 3530 masatotala a corpurilor umane va egala pe cea a pamantului.

- Gaurile negre sunt invizibile. In ele nu exista timp sau spatiu si se crede caar fi poarta spre alte universuri; daca intri intr-o gaura neagra, vei simtica esti turtit din parti si tras de cap si de picioare. Dar nimic nu supravietuieste acolo, fiind sfaramat in mici particule atomice.

-Un barbat obisnuit manânca în jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vietiipentru a mentine o greutate de 80 de kg.

- Creierul continuã sã transmitã semnale sub formã de impulsuri electrice timpde aproximativ 37 de ore dupã moarte.

- Matematicianul John von Neumann a calculat ca mintea umana poate inmagazina 280 de catralioane de biti de memorie?

- Persoanele care consacră mai mult de o oră pe zi pentru a naviga pe internet, în afara orelor de program, trăiesc diferit de ceilalţi oameni şi consacră mai puţin timp reflecţiei, este concluzia unui studiu al institutului canadian de statistică, transmite AFP.Marii “consumatori” de internet sunt mai puţin activi, mai solitari, petrec mai puţin timp cu copiii lor sau cu persoana iubită şi sunt mai puţin înclinaţi să iasă să-şi petreacă timpul în afara casei. Acestea sunt concluziile studiului realizat în 2005 de Institutul oficial de statistică din Canada, la care au participat 20.000 de persoane.

- 35% din cei care se folosesc de anunturile matrimoniale sunt deja casatoriti?

- Plamanul drept primeste mai mult aer decat cel stang?

-O noapte plina de pasiune este cea mai buna metoda de a scapa de stresul acumulat dupa o zi obositoare la serviciu. Dupa declaratiile unor cercetatori englezi, efectele dureaza chiar si o saptamana.

- Un melc poate dormi vreme de 3 ani!

-TYPEWRITER este cel mai lung cuvant care poate fi scris folosind doar literele de pe un rand al tastaturii de calculator.

-Thomas Edison, inventatorul becului, se temea de intuneric?

-Femeile rostesc 8.000 - 9.000 de cuvinte pe zi, iar un bărbat obişnuit între 2.000 şi 4.000 de cuvinte pe zi. Deci femeile vorbesc de două-trei ori mai mult decât bărbaţii. Diferenţa se vede la cupluri seara, când se aşează la masă, pentru că, în mod normal, el şi-a terminat cele 4.000 de cuvinte, nu mai are nimc de zis la sfârşitul zilei, dar s-ar putea ca ea să mai aibă de spus vreo 4.000-5.000 de cuvinte.

-In urma unui sondaj facut in SUA de compania Unilerver, majoritatea femeilor ar accepta 15 luni de abstinenta pentru o noua garderoba, iar unii barbati ar renunta de tot la sex daca ar scapa de munca.

-Un pahar cu apa fierbinte ingheata mai repede in frigider decat unul cu apa rece.

-Cuptorul cu microunde a fost inventat de un om de stiinta care trecand prin dreptul unui tub radar de masurare a vitezei a observat ca ciocolata din buzunarul sau s-a topit.

-Benzile desenate cu Donald au fost interzise in Finlanda pentru ca acesta nu purta pantaloni.

-Ciocolata, sexul si frigul pot spori performantele intelectuale.

-Cand o persoana moare auzul este ultimul simt perceput? Vazul este primul care dispare?

-Femeile clipesc aproape de doua ori mai mult decat barbatii?

-In medie oamenii se tem mai mult de paianjeni decat de moarte?

-Mai multe filme sunt produse in India decat la Hollywood.
Sursa:www.stiati-ca.haios.ro

Niciun comentariu: